Site icon Hetman News

Визнано 10 найбільш “стресових” аеропортів світу у 2023 році

аеропорт

Щоб зробити ваші подорожі менш напруженими, намагайтеся уникати наступних аеропортів. 2023 рік був складним для авіаперевезень: галузь страждала від страйків, системних збоїв та негативних погодних умов, повідомляє euronews.com.

Через це багато пасажирів, можливо, із тривогою думають про відпустки під час зимових свят – найбільш завантажений час року.

Хоча багато факторів, які роблять авіаперельоти напруженими, не залежать від пасажирів, вони можуть обирати, з якого аеропорту летіти.

Щоб зробити вашу подорож більш спокійною, уникайте наступних аеропортів, які визнані найбільш “стресовими” у світі.

Який аеропорт є найбільш “стресовим” у світі?

Дослідження, проведене сайтом візових консультацій VisaGuide.World, склало рейтинг найбільш “стресових” аеропортів світу на грудень 2023 року.

Під час дослідження опитано 1 642 авіапасажирів 53 різних національностей, які здійснили не менше двох міжнародних авіаперельотів протягом 2023 року.

Їх запитали, які аспекти авіаперельотів найбільше накладають на них стрес. Виявилось, що це велика кількість пасажирів, великі аеропорти, в яких часто важко орієнтуватися через їх розміри, переповнені аеропорти, частоту затримок рейсів і віддаленість від центру міста.

На основі цих проблем VisaGuide.World склав рейтинг аеропортів, використовуючи п’ять факторів:

Лондонський аеропорт Гатвік – найбільш “стресовий” аеропорт у світі

Лондонський аеропорт Гатвік, другий за розміром аеропорт в Великобританії, виявився найбільш “стресовим” аеропортом у світі.

Хоча кількість пасажирів, що користуються Гатвіком, нижча середнього порівняно з іншими аеропортами, він має один з найвищих показників щільності пасажирів.

Відсоток щорічних затримок – другий за розміром у першій десятці, а відстань від центру міста – 43 кілометри – найбільша.

Половина з десяти найбільш “стресових” аеропортів у світі розташовані в Європі

На другому місці – аеропорт Стамбула в Туреччині

Він є найбільш завантаженим у Європі: у 2022 році тут було зареєстровано 64 289 107 пасажирів, що робить його сьомим за завантаженістю аеропортом у світі.

Подорожуючі стверджують, що часто зіштовхуються з труднощами при пересуванні по аеропорту через його величезні розміри – понад 76 мільйонів квадратних метрів.

Третє місце зайняв німецький аеропорт Мюнхена.

За той же рік він прийняв наполовину менше пасажирів, ніж Стамбул – 31 642 738. При цьому розміри мюнхенського аеропорту в п’ять разів менше за розміри стамбульського.

Четверте місце в списку займає міжнародний аеропорт Денвера в США

П’яте місце- ще один британський хаб Хітроу

Хітроу – другий за завантаженістю аеропорт Європи з 61 614 508 пасажирами, але він ще менший, ніж аеропорт Мюнхена.

Шосте місце зайняв міжнародний аеропорт Лос-Анджелеса, за ним слідують міжнародний аеропорт Рим-Фьюмічіно, міжнародний аеропорт Даллас Форт-Уерт, міжнародний аеропорт імені Джона Кеннеді та міжнародний аеропорт О’Хара.

Exit mobile version