Site icon Hetman News

В Анголі 50 людей померли, випивши рідину для перевірки на чаклунство

африканський шаман

Понад 50 людей, яких обвинувачують у чародійстві, померли в Анголі після того, як їх змусили випити рідину, яка, за місцевими віруваннями, є випробуванням на спілкування з силами темряви. “Понад 50 осіб були змушені випити загадкову рідину, яка, на думку старійшин громад, може показати, займається чи не займається людина чародійством”, – повідомила працівниця муніципалітету міста Камакупа (провінція Б’є) Лузія Філемоне, передає report.az.

Зі свого боку начальник місцевої поліції Антоніу Самба повідомив, що кількість смертей від споживання цієї рідини збільшилась за останні два місяці з 30 до 50.

У Анголі не існує закону, який переслідує тих, хто займається чародійством. Однак серед сільського населення поширені вірування у чаклунів, які можуть навішувати нещастя на всю громаду. В результаті підозрюваних у контакті з темними силами людей змушують випити спеціальний настій з трав, відомий як “мбулунго”. Згідно з повір’ям, якщо людина померла після того, як випила його, то це доводить, що вона займалася магією.

Exit mobile version