Site icon Hetman News

Індія звинуватила Amazon та виробників смартфонів у порушенні конкуренції

Amazon

Комісія з питань конкуренції Індії (CCI) звинуватила американську компанію Amazon та індійську компанію Flipkart у порушенні конкуренції, повідомляє Reuters з посиланням на звіти відомства. У документах регулятора зазначається, що Flipkart планує розміщувати свою продукцію лише в індійських інтернет-магазинах, що є порушенням антимонопольного законодавства. За даними CCI, Amazon і Flipkart надавали перевагу певним продавцям і різко знижували ціни на товари, що завдавало шкоди іншим компаніям, передає rbc.ua.

«Це не тільки суперечить вільній та чесній конкуренції, але й інтересам споживачів», — наводить агентство слова генерального директора CCI Шиви Прасада до звітів.

Як пише Reuters, в «змову» з Amazon були залучені індійські підрозділи п’яти виробників смартфонів — Samsung, Xiaomi, Motorola, Realme та OnePlus, а з Flipkart Samsung, Xiaomi, Motorola, Vivo, Lenovo та Realme. На думку регулятора, вони були «замішані у практиці ексклюзивних» запусків телефонів, домовившись з Amazon та її афілійованими особами, що порушувало закон про конкуренцію.

У 2023 році в монополізмі Amazon звинуватили владу США, які подали на компанію позов до суду. Позивачі зазначили, що через «політику виключення» Amazon конкуренти не можуть розвиватися, що веде до високих цін для покупців.

Exit mobile version