Site icon Hetman News

Археологи виявили у Польщі поховання “вампірів”

археологи

Під час розкопок дослідники виявили три скелети, один із яких мав серп на шиї — знак, який у ті часи вважався засобом для запобігання поверненню вампірів з мертвих. На півночі Польщі археологи знайшли «вампірську гробницю», розташовану в церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці в маленькому селі Пончев. Про це пише dailymail.co.uk, передає focus.ua.

Останки скелета чоловіка XVII століття були виявлені після того, як археологи знайшли кам’яну плиту, прикрашену гравіюванням черепа.

Усього вчені виявили три скелети, один із яких мав серп на шиї — це середньовічна практика, яка, як вважалося, була призначена для запобігання поверненню вампірів із мертвих.

Дослідниця Юстина Каргус повідомила, що на черепі скелета помітні ознаки того, що чоловік, якому, за припущеннями, було близько 50 років на момент смерті, отримав певну травму перед смертю.

«Його череп мав численні пошкодження, що вказує на те, що у нього, ймовірно, було багато глибоких шрамів на обличчі», — зазначила дослідниця.

Вона підкреслила, що це перший відомий випадок поховання «вампірів» у церкві.

«У храмі ховали священнослужителів, благодійників церкви, почесних і особливо заслужених людей. Можливо, це був хтось зі слуг місцевої громади, і щось змусило їх боятися його», — додала Каргус.

Автори матеріалу пояснили, що в цьому регіоні нерідко можна знайти місця поховання, де в череп померлого вбивають металевий прут або кільце. Люди того часу вірили, що це один зі способів гарантувати, що людина залишиться мертвою і не воскресне з могили.

Exit mobile version