Site icon Hetman News

Голова Європейської ради: Росія зрадила вірменський народ

Шарль Мішель - голова Європейської ради

Голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що нездатність РФ забезпечити мир і безпеку в Карабаху є зрадою вірменського народу. Президент Євроради засудив “миротворчі” сили РФ, присутні в “Нагірному Карабасі” (Карабаський економічний район республіки Азербайджан) з моменту укладення мирної угоди за посередництвом Москви у 2020 році, за те, що вони залишилися осторонь, коли Баку провело одноденну військову операцію, передає eurointegration.com.ua.

“Для всіх очевидно, що Росія зрадила вірменський народ. РФ хотіла мати солдатів на місцях, щоб гарантувати цю угоду про мир і безпеку. Але ми бачимо, що військова операція була розпочата без найменшої реакції з боку російських миротворчих сил на цій території”, – заявив Мішель.

За його словами, він дуже розчарований рішенням, яке прийняв Баку (щодо військової операції). Він також сказав, що твердо висловив це президенту Азербайджану Ільхаму Алієву.

“Тепер справа за Азербайджаном – виявити добру волю, долучившись до процесу, поважаючи міжнародне право, щоб захистити права та безпеку всього населення, що проживає в Азербайджані, включаючи вірменське населення”, – підкреслив Мішель, додавши, що Азербайджан все ще залишається партнером для ЄС.

Exit mobile version