Site icon Hetman News

Лідери невизнаної республіки “Нагірного Карабаху” оголосили про розформування та роззброєння власної армії

вірменська армія у Карабасі

Лідери вірменського опору в Карабасі ( Карабаський економічний район Азербайджану) обіцяють повністю розформувати та роззброїти “Армію оборони Нагірного Карабаху”. Крім того, військовослужбовці Вірменії залишать зону розгортання російського миротворчого контингенту. Важка техніка та озброєння мають бути вивезені з території регіону та утилізовані, а питання їх інтеграції в Азербайджан стануть темою переговорів. Такі результати угоди про припинення вогню оприлюднила прес-служба керівництва невизнаної республіки.

Згідно з цим заявленням, вже у четвер 21 вересня в місті Евлах має відбутися зустріч між представниками вірменського населення Карабаху та центральною владою Азербайджану. Там будуть обговорюватися питання щодо захисту прав і безпеки вірмен, які проживають в цьому регіоні.

Раніше Міністерство оборони Азербайджану повідомило про успішне проведення військової операції в Карабасі та про знищення позицій сепаратистів. Єреван повідомляв про загибель принаймні 32 мирних мешканців, понад 200, згідно з цими даними, отримали поранення. Баку ці цифри не підтверджує.

У Єревані після активізації бойових дій розпочалися масові акції протесту з вимогою захистити вірмен Карабасу.

Exit mobile version