Site icon Hetman News

Партія Алієва виграла парламентські вибори в Азербайджані

Ільхам Алієв

Партія президента Азербайджану Ільхама Алієва отримала 68 зі 125 місць у парламенті країни за підсумками дострокових виборів, які відбулися в неділю, 1 вересня. Про це повідомив у понеділок, 2 вересня, Центральний виборчий комітет країни після обробки бюлетенів з усіх виборчих дільниць. Опубліковані ЦВК дані є попередніми. Остаточні результати ЦВК має підбити протягом 20 днів і передати протокол на затвердження до Конституційного суду, який винесе свій вердикт протягом 10 днів, повідомляє dw.com.

Ще 46 місць дістануться незалежним кандидатам, які підтримують нинішній курс уряду країни. Серед них — посол Азербайджану в Росії Полад Бюльбюль огли, який балотувався по одному з округів у Карабасі. Решту місць отримала опозиція.

Опозиція в Азербайджані бойкотувала вибори.

Таке мале число місць, отриманих опозицією, пояснюється тим, що головна опозиційна партія країни — Партія Народного фронту Азербайджану (ПНФА) — ухвалила рішення бойкотувати дострокові парламентські вибори. Своє рішення вона пояснила тим, що за існуючих умов брати участь у них немає сенсу. “Якби вибори були хоча б частково прозорими, ми б брали участь і перемогли. Але тут немає навіть 1% прозорості. В такому випадку навіщо нам брати участь у цих виборах?” — пояснив позицію ПНФА радник голови партії Мамед Ібрагім.

До бойкоту також приєдналася коаліція Національна рада демократичних сил Азербайджану (НСДС). У своїй заяві вони назвали вибори “дешевим фарсом”, участь у яких “непотрібна і шкідлива з точки зору національних інтересів”.

У виборах взяла участь опозиційна партія “Мусават“.

Вибори в Азербайджані пройшли без спостерігачів ПАРЄ.

Позачергові парламентські вибори в Азербайджані відбулися без участі спостерігачів від Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) і на тлі зростання кількості політичних в’язнів у країні. Так, за останні місяці в тюрмі опинилися співробітники і керівники місцевих розслідувальних видань та багато інших журналістів.

Exit mobile version