Site icon Hetman News

Джо Байден: Ми не дозволяємо бити нашою зброєю по Кремлю

Джо Байден

Президент США Джо Байден заявив у інтерв’ю американському телеканалу ABC News, що США не дозволяють використовувати американську зброю для ударів по Москві та Кремлю. «Дозволяється використовувати його біля кордону, коли вони (російська зброя) використовуються за кордоном для атак на конкретні цілі в Україні», — сказав Байден. — «Ми не дозволяємо влаштовувати удари на 200 миль усередину Росії та не дозволяємо влаштовувати удари по Москві, по Кремлю», передає bbc.com.

Кореспондент ABC запитав президента США, чи не турбує його той факт, що, як висловився раніше Путін, поставки високоточної зброї для її використання по цілях на російській території є прямою участю в війні.

«Я знаю його понад 40 років. Він турбує мене вже 40 років. Він недобросовісна людина», — відповів Байден.

«Він диктатор, і він зусиллями намагається утримати свою країну, продовжуючи при цьому цю агресію. Ми не говоримо про те, щоб дати їм зброю для удару по Москві, для удару по Кремлю… Тільки за кордоном, де вони піддаються сильному обстрілу звичайною зброєю, яку росіяни використовують для вторгнення в Україну та вбивства українців», — сказав Джо Байден.

Exit mobile version