Site icon Hetman News

До кінця 2025 року курс біткоїна може досягти позначки $200 тисяч

Біткоїн

На думку експертів банку Standard Chartered, курс біткоїна може досягти позначки 200 тисяч доларів до кінця 2025 року. Про це повідомляє The Block.

Основним чинником такого прогнозу є очікуване схвалення в США спотових біткоін-ETF (фонд, що торгується на біржі, до якого входить тільки BTC). Експерти вважають, що схвалення спотових біткоін-ETF стане «переломним моментом» для нормалізації участі інституційних гравців на ринку криптовалют. Їх прогноз ґрунтується на тому, що ціна золота за 7-8 років після запуску ETF зросла у 4,3 раза.

Аналітики впевнені, що курс біткоїна також зросте так само швидко протягом двох років після дозволу спотових ETF. Аналітики порівнюють цей запуск із революцією на ринку золота після появи біржових фондів на цей метал. У січні поточного року ціна біткоїна досягла позначки 45 тисяч доларів вперше з квітня 2022 року. У жовтні 2023 року курс криптовалюти також піднявся до рівня 2022 року, перевищивши позначку 34 тисячі доларів вперше з травня того ж року. До цього повідомлялося, що індекс «Страху та жадібності» на крипторинці зріс до 76 пунктів зі 100, що відповідає зоні «екстремальної жадібності».

Exit mobile version