Site icon Hetman News

Бразилець за 20 років посадив у місті понад 41 000 дерев

вид на місто у Бразилії

Пенсіонер-бізнесмен Геліо да Сілва за останні два десятиліття власноруч висадив понад 41 тисячу дерев у своєму рідному місті Сан-Паулу (Бразилія). Пролітаючи над мегаполісом, важко не помітити зелену смугу дерев завдовжки 3,2 кілометра та завширшки 100 метрів, яка простягається між двома найжвавішими магістралями. Ці насадження отримали назву “Лінійний парк Тікватіра“, повідомляє focus.ua.

73-річний Геліо да Сілва — уродженець містечка Проміссао, що за 500 км від Сан-Паулу. Чоловік багато років був успішним бізнесменом, але після виходу на пенсію вирішив перетворити береги річки Тікватіра на справжній оазис. Він почав висаджувати дерева у 2002 році і з того часу не зупиняється, пояснюючи свою мотивацію вдячністю місту, яке колись так тепло його прийняло.

За перші чотири роки свого грандіозного проєкту да Сілва самостійно висадив 5 000 дерев у депресивному районі, який довгий час був занедбаним. На кожні 12 дерев ентузіаст висаджував одне плодюче дерево, сподіваючись залучити туди птахів та тварин. Ця ідея спрацювала, оскільки в парку зараз мешкає близько 45 видів птахів.

Лінійний парк Тікватіра” вже налічує понад 41 тисячу дерев, але Геліо да Сілва не планує зупинятися, доки не досягне позначки у 50 тисяч.

“Дерева дарують нам квіти і плоди, поглинають дощову воду, приваблюють птахів та забезпечують тінь і свіжість повітря”, — пояснює да Сілва в інтерв’ю журналістам.

Чоловік витрачає близько 7 000 доларів на рік на висадку дерев, але, на його думку, це вигідна інвестиція у майбутнє міста.

Exit mobile version