Site icon Hetman News

У Бразилії ухвалили перший у світі закон, розроблений за допомогою штучного інтелекту ChatGPT

ChatGPT

Міська адміністрація Порту-Алегрі, столиці бразильського штату Ріу-Гранді-ду-Сул, ухвалила закон, текст якого був повністю складений за допомогою штучного інтелекту ChatGPT.

За даними ЗМІ, документ був створений нейронною мережею за запитом члена міської ради Раміру Росаріу. Законопроєкт дозволяє муніципалітету не стягувати з платників податків оплату за заміну лічильників води у випадку їх крадіжки. Документ вже схвалений міською адміністрацією і підписаний мером міста Себастьяу Мелу.

Про те, що законопроєкт був розроблений нейромережею, учасники міської адміністрації, мер і мешканці дізналися лише після його прийняття. “Наша стратегія полягала в тому, щоб не говорити нікому, що це зробив штучний інтелект, ми просто хотіли провести експеримент”, – зауважив Росаріо. Він додав, що найближчими роками суспільство очікує “революція в різних галузях завдяки штучному інтелекту і політика не може залишитися осторонь від цих змін”.

Американська компанія OpenAI у 2022 році представила сервіс ChatGPT, який взаємодіє з користувачами у діалоговому режимі. Чат-бот може відповідати на уточнюючі питання, визнавати свої помилки, спростовувати невірні передумови та відхиляти недоречні запити.

Exit mobile version