Site icon Hetman News

ЄС хоче, щоб Данія заблокувала транспортування російської нафти у Балтійському морі

танкер з російською нафтою

Влада ЄС планує доручити Данії заблокувати морський маршрут через Балтійське море для транспортування російської нафти, проданої за ціною вище встановленого ліміту, який западні країни встановили на неї, повідомляє газета The Financial Times.

Через Балтику експортується близько 60 відсотків російської нафти, яка доставляється морським шляхом. У жовтні, повідомляв FT у вівторок, практично жодна з експортованих партій не продавалась за ціною, що перевищує обмеження в 60 доларів за барель, передає golosameriki.com.

Обмеження забезпечується забороною танкерам користуватися західними страховками, якщо вони перевозять російську нафту, продану дорожче обмеження ціни в 60 доларів за барель. Данській владі запропонують припиняти судна, які прямують транзитом через данські протоки без західної страховки. Значна частина поставок з Росії здійснюється на старих танкерах, які можуть бути небезпечними для екології, зауважують чиновники.

Це, на думку ЄС, може виправдати затримку танкерів, які перевозять російську нафту. Конвенція ООН з морського права дозволяє затримувати судна, якщо є докази того, що вони можуть створити серйозну загрозу ушкодженню берегових районів.

У середу Єврокомісія має представити 12-й пакет санкцій проти російської економіки. У ньому передбачені заходи, які стосуються дотримання встановленого ліміту цін на нафту, повідомляли ЗМІ раніше.

Уряд Данії не надав уточнення на цю тему для FT. У публікації зауважується, що невідомо, чи готові данські ВМС до реальної затримки та перевірки суден.

Exit mobile version