Site icon Hetman News

Радники Трампа представили план припинення війни РФ проти України

Дональд Трамп

Два радники екс-президента США Дональда Трампа представили йому план припинення війни РФ проти України. План розробляли Кіт Келлог і Фред Фляйц, які займали посади керівників апарату Ради національної безпеки Трампа під час його президентства у 2017-2021 роках, пише eurointegration.com.ua.

Він передбачає, що обрання Трампа президентом США може зупинити постачання військової допомоги Україні, якщо вона відмовиться від переговорів зі США, проте Москву попередять, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки Києва.

Під час мирних переговорів передбачалося припинення вогню на основі існуючих ліній зіткнення.

Основні елементи плану були викладені в загальнодоступній дослідницькій роботі, опублікованій “Інститутом політики “Америка понад усе“, дружньому до Трампа аналітичному центрі, де Келлог і Фляйц займають керівні посади.

Келлог заявив, що в разі перемоги Трампа на виборах буде вкрай важливо швидко посадити Росію і Україну за стіл переговорів.

“Ми говоримо українцям: “Ви повинні сісти за стіл переговорів, і якщо ви не сядете за стіл переговорів, підтримка з боку Сполучених Штатів припиниться. А Путіну ви говорите: “Він повинен сісти за стіл переговорів, а якщо ви не сядете за стіл, то ми дамо українцям все необхідне, щоб вбити вас на полі бою”, – зазначив він.

Згідно з їхньою пропозицією, Москву також можна було б змусити сісти за стіл переговорів, відклавши на тривалий час обіцянку членства України в НАТО.

Фляйц сказав, що Україні не потрібно формально поступатися територією Росії згідно з їхнім планом. Однак, за його словами, Україна навряд чи зможе відновити контроль над усією своєю територією в найближчій перспективі.

За словами Келлога і Фляйца, для досягнення тривалого миру в Україні потрібні додаткові гарантії безпеки для України. Фляйц додав, що “озброєння України до зубів”, ймовірно, буде ключовим елементом цього.

Exit mobile version