Site icon Hetman News

У світі спостерігається дефіцит дизельного пального

дизель

Нафтопереробні заводи у всьому світі не в змозі забезпечити достатню кількість дизельного пального, що призводить до нового витоку інфляції та обмежує світову економіку, оскільки цей ресурс є ключовим як для промисловості, так і для транспорту, інформує Bloomberg. При цьому, попри стрімкий ріст ф’ючерсів на нафту, що в п’ятницю майже досягав 95 доларів за барель, ціни на дизель в США виросли до понад 140 доларів, що є найвищим рівнем за всю історію на цей період року, повідомляє rbc.ua.

Ця проблема вже відзеркалилася у цінах на дизель в Європі, які зростали на 60% протягом літа.

“Ми можемо спостерігати тривалу напругу на ринку, особливо для дистилятів, в зимовий період”, – зауважив керівник відділу ринку нафти Міжнародного енергетичного агентства Торіл Босони, маючи на увазі дизельне пальне.

Також варто відзначити, що ситуацію ускладнює спека, яка панувала в Північній півкулі цього літа і змусила багато заводів працювати повільніше, ніж зазвичай.

Видання наголошує, що ситуація може погіршитися через зменшення видобутку сирої нафти, багатої на дизель, з боку Саудівської Аравії та Росії.

Exit mobile version