Site icon Hetman News

Ціна на електрику на Балканах вища у 10 разів, ніж у Західній Європі

ЛЕП

Диспропорція на ринку електроенергії між Південним Сходом і Заходом Європи призвела до підвищення цін на електроенергію на Балканах. Про це заявив Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Греції. Він зазначив, що порушить це питання перед Європейською комісією, повідомляє:

Міцотакіс визнав, що в останні місяці єдиний енергетичний ринок не справляється з поставленими завданнями. Він зазначив, що подібні диспропорції не спостерігалися до травня минулого року.

Прем’єр-міністр пояснив, що наразі Греція експортує електроенергію в Україну, хоча в недавньому минулому вона імпортувала енергію з цієї країни.

Кіріакос Міцотакіс, прем’єр-міністр Греції:

У своєму виступі прем’єр-міністр Греції підкреслив, що найближчим часом його уряд запровадить нові податки та збори для виробників, які, за його словами, отримують «захмарні» прибутки.

Він зазначив, що постачальники електроенергії не здійснюють нічого протизаконного. Але водночас вони експлуатують порушення у чинній системі. Міністр представив публіці план дій щодо повернення цих надприбутків у кишеню споживача.

Exit mobile version