Site icon Hetman News

В Україні обмежили енергопостачання після російського удару

пошкоджена ЛЕП

В Україні зменшили постачання електроенергії промисловості та бізнесу після масштабного удару ракетами та дронами з боку РФ. “Укренерго” повідомило, що імпорт енергії не може повністю компенсувати виниклий дефіцит.

У середу, 8 травня, в Україні обмежили постачання електроенергії промисловості та бізнесу після нічного удару ракетами та дронами РФ. “Диспетчерський центр “Укренерго” змушений обмежити постачання енергії промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00. Обсяг обмежень буде розподілено рівномірно між усіма регіонами”, – йдеться у повідомленні. Компанія також попередила, що якщо у вечірній час споживання електроенергії продовжить зростати, доведеться піти на крайній захід – аварійні відключення електропостачання для домогосподарств по всій Україні. Щоб уникнути цього, енергетики закликали громадян обережно використовувати електроенергію в зазначені години.

Того ж дня голова “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів у прямому ефірі на YouTube-каналі газети “Українська правда“, що імпорт електроенергії з Європи не здатний повністю компенсувати дефіцит, що виник в енергосистемі країни. “Багато важливих електростанцій постраждали – це і три електростанції ДТЕК (найбільша приватна енергетична компанія України. – прим. Ред.), і дві ГЕС”, – пояснив він. – Об’єкти “Укренерго“, на жаль, постійно є мішенями для ворога, але вплив на об’єкти компанії зараз не вирішальний для енергосистеми, вирішальним є пошкодження великої кількості енергоблоків на ТЕС і ГЕС”.

Кудрицький додав, що ремонтні роботи на енергетичних об’єктах України проводяться постійно.

Exit mobile version