Site icon Hetman News

Внаслідок російських обстрілів 416 населених пунктів України залишилися без електроенергії

енергооб'екти в Україні

Росія вночі обстріляла Україну за допомогою 38 ударних безпілотників Shahed, з яких 29 були знищені. Міністерство енергетики України повідомило, що в результаті російських обстрілів Україна залишилась без електроенергії в 416 населених пунктах країни у суботу, 18 листопада, повідомляє dw.com.

У Одеській області після нічних обстрілів пошкоджено нафтобазу та інфраструктуру електромереж. Без світла залишилося понад 3 тисячі людей. У Запорізькій області через пошкодження ліній електропередач від безпілотників електропостачання відсутнє в 63 населених пунктах, в Чернігівській області — в семи. У Донецькій області без світла залишилися 113 населених пунктів та близько 21 тисячі абонентів, повідомили в Міненерго.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, з вечора 17 листопада до 4 годин ранку суботи Росія обстріляла Україну за допомогою 38 ударних безпілотників типу Shahed, з яких 29 були знищені. Атаки відбувалися хвилями, групами, в різних регіонах України.

Україна очікує посилення російських обстрілів взимку

Як повідомляє агентство Reuters, нинішня осінь в Україні відносно тепла, проте з наближенням зимових холодів влада попереджає про посилення російських атак на енергетичні об’єкти України.

“З наближенням зими ми очікуємо посилення російського ракетного терору. Тому дуже потрібні системи ППО та ПРО, які захистять українські міста, ключові об’єкти критичної інфраструктури, а також маршрути ‘зернового коридору'”, — писав цього тижня голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

В кінці жовтня президент України Володимир Зеленський попередив, що Україна буде реагувати в разі зимових ударів Росії по інфраструктурі країни.

“Цього року ми будемо не лише захищатися, але й відповідати”, — сказав він. Україна не виключає атак на російську нафтогазову інфраструктуру у відповідь на посилення російських обстрілів, заявив пізніше міністр енергетики Герман Галущенко.

Exit mobile version