Site icon Hetman News

Ердоган знову пропонує Україні та РФ “мирні переговори” у Стамбулі

Реджейп Тейп Ердоган

Turkish president Recep Tayyip Erdogan looks on during his meeting with his counterpart Serbian President Aleksandar Vucic in Belgrade on September 7, 2022. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP) (Photo by ANDREJ ISAKOVIC/AFP via Getty Images)

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що Анкара продовжує підтримувати мирне врегулювання повномасштабного російського вторгнення в Україну і готова запропонувати площу для відповідних переговорів.

Ердоган підкреслив підтримку Туреччиною незалежності, суверенітету, безпеки та територіальної цілісності України, а також бажання захистити “права та інтереси наших кримсько-татарських співвітчизників”.

“Попри те, що ми увійшли в третій рік війни і незважаючи на всі наші зусилля, не було досягнуто достатнього прогресу на шляху до встановлення миру. Я залишаюся прихильником того, що дипломатії та діалогу необхідно дати шанс закінчити війну справедливим і тривалим миром”, – додав він.

У зв’язку з цим президент Туреччини закликав розпочати спільну роботу над “визначенням загальних параметрів миру” і завірив, що в цьому контексті Анкара “принципіально підтримує” запропоновану Україною “формулу миру”. Далі Ердоган згадав про те, як Туреччина допомогла реалізувати Чорноморську зернову ініціативу, з якої Росія вийшла влітку 2023 року.

“З іншого боку, ми готові знову запропонувати стіл переговорів, який ми раніше організували в Стамбулі для розвитку миру”, – додав він.

Exit mobile version