Site icon Hetman News

Фінляндія заборонила в’їзд автомобілів із російськими номерами

погранзастава Фінляндії

Фінляндія заборонила в’їзд на свою територію автомобілям з російськими номерами. Заборона набирає чинності о півночі 16 вересня. Про це повідомила голова МЗС країни Еліна Валтонен під час спеціальної прес-конференції. Виняток зроблено тільки для громадян країн ЄС, які проживають в Росії, та членів їх сімей, а також дипломатів.

Раніше про заборону в’їзду для автомобілів, зареєстрованих в Росії, оголосили Латвія, Литва та Естонія. Заступник міністра закордонних справ Литви Йовіта Нелюпшене уточнила, що через територію країни зможуть проїжджати автомобілі, що їдуть транзитом до Калінінградської області. Глава МВС Естонії Лаурі Ляєнеметс заявив, що автомобілі з російськими номерами, які вже перебувають в країні, повинні бути перереєстровані, інакше їх конфіскують.

8 вересня Єврокомісія видала рекомендації країнам-членам ЄС щодо того, як слід застосовувати заборону на імпорт великої кількості товарів з Росії, включаючи предмети особистого вжитку, такі як одяг і засоби гігієни. Пізніше Єврокомісія уточнила, що митникам слід акцентувати увагу на автомобілях, а залишкові товари, включаючи одяг, слід обмежувати “пропорційно і розумно”.

Exit mobile version