Site icon Hetman News

Фінляндія закриває 4 з 9 прикордонних переходів з Росією

кордон Фінляндії з РФ


Фінляндія у ніч на 18 листопада закриє чотири пункти пропуску на південно-східному кордоні з Росією, повідомив прем’єр-міністр країни Петтері Орпо в четвер, 16 листопада.

Уряд країни вирішив до 18 лютого закрити пункти перетину кордону Іматра, Ніірала, Нуйямаа і Ваалімаа через міграційну кризу. Проте для розгляду прохань про притулок залишаться відкритими два пункти пропуску: Салла на кордоні Фінляндії з Мурманською областю та Вартіус на кордоні з Карелією, уточнив Орпо. Крім того, продовжать роботу пункти Райя-Йоосеппі та Куусамо, а також залізничний пункт пропуску Вайниккала, передає dw.com.

Причиною такого рішення стало гостре збільшення потоку нелегальних мігрантів з третіх країн через Росію в Фінляндію. Гельсінкі звинуватили російську сторону в організації цього потоку, вказавши, що подібне вже траплялося у 2015 році. Президент Фінляндії Саулі Нііністье заявив напередодні, що країна була готова “до такого роду поганства з боку Росії”. У МЗС Росії відкинули звинувачення.

Фінляндія звинуватила Росію в організації нелегальної міграції

У останні дні сотні громадян Іраку, Сирії, Ємену та інших країн Близького Сходу перетинають російський кордон, щоб потрапити в Фінляндію, відзначає видання YLE News. Кількість заявників зросла з серпня, проте більшість з них не мають необхідних документів для в’їзду до Фінляндії.

Заступник голови фінської прикордонної служби Маркку Хассінен заявив, що влада вважає цю діяльність “чітко організованою”, оскільки вона “не могла виникнути сама по собі”. “Це серйозна загроза національній безпеці, яка вже ускладнює роботу влади в районі східного кордону”, – заявив Хассінен.

Рішення про закриття пунктів пропуску було прийняте на підставі інформації прикордонників та інших органів, що “влади іноземної держави відіграли свою роль” у напливі мігрантів без необхідних документів, заявила міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен.

Exit mobile version