Site icon Hetman News

Французи переходять на дощову воду з метою економії

дощова вода

В умовах зростання цін французи змушені економити. Дорожчає навіть вода, тому деякі використовують дощову. Сьогодні все більше французів використовують дощову воду для своїх щоденних потреб. Два роки тому колишній інженер вкопав у своєму саду резервуар об’ємом 7 000 літрів для збору та фільтрації дощової води. Проєкт обійшовся в 8 000 євро. “Коли йде дощ, вода стікає з даху по двох водостічних трубах. Потім вони збігаються до резервуара”, – розповідає інженер.

Забруднення повітря та різноманітні речовини, які накопичуються на даху, роблять дощову воду непридатною для пиття, тому всередині будинку встановлено ще один ряд фільтрів, включаючи активоване вугілля, які також використовуються на станціях очищення питної води.

На кухні – два крани. Один – з непитною водою, інший – з питною. Отримувати її стало можливим завдяки фільтрам, які, за словами новатора, знищують 99,9 відсотка бактерій.

“Ми не дуже довіряли водопровідній воді, яка придатна для пиття, але проходить хімічну обробку. Та тепер ми використовуємо процес очищення, який ми контролюємо і який, на наш погляд, є більш здоровим”, – говорить інженер.

У Франції збір дощової води та перетворення її на питну не дозволені, але і не заборонені. За даними Головного управління охорони здоров’я, системи фільтрації дощової води не завжди достатні, тому пити очищену дощову воду все-таки не рекомендується.

Exit mobile version