Site icon Hetman News

Новому уряду Франції вже загрожує вотум недовіри

Мішель Барн'є

Новий уряд Франції на чолі з Мішелем Барньє, який щойно було представлено, вже опинився під загрозою вотуму недовіри. Про це, як пише eurointegration.com.ua, повідомляє BFMTV.

Кабінет міністрів під керівництвом Мішеля Барньє було представлено цієї суботи, через шістнадцять днів після призначення нового прем’єр-міністра.

Вперше за час існування П’ятої республіки голова уряду не має більшості, навіть відносної, у Національній асамблеї. Безпрецедентна ситуація, яка політично послаблює нову виконавчу владу, яка перебуває під загрозою вотуму недовіри.

Для того, щоб відправити новий уряд у відставку, депутати можуть скористатися таким механізмом. У цьому випадку, якщо більшість депутатів проголосує за це рішення, уряд має піти у відставку.

Джордан Барделла, президент ультраправого “Національного об’єднання“, вже висловився різко щодо нового уряду. А група “Нацоб’єднання” у парламенті, яка налічує 126 депутатів, тримає в руках ключ до майбутнього урядової команди.

Барделла вважає, що “це „новий“ уряд знаменує собою повернення „макронізму“ через чорний хід”. (…) Тому цей уряд не має майбутнього.

Ліві діячі з “Нової народної спілки” вже оголосили про свої наміри щодо вотуму недовіри задовго до оприлюднення списку нових міністрів. Лідер “Нескореної Франції” Жан-Люк Меланшон закликав “якомога швидше позбутися цього „уряду невдах“, який, за його словами, не має „ні легітимності, ні майбутнього”.

Зі свого боку, соціаліст Олів’є Фор назвав це “зневагою до демократії”. “Нам обіцяли уряд згоди, а ми отримали уряд жорстких правих. Саме демократію принизили сьогодні ввечері, поклавши край цій невизначеності на папері”, – відреагувала Люсі Касте, кандидатка в прем’єри від “Нової народної спілки”.

Exit mobile version