Site icon Hetman News

У Франції студенти-археологи знайшли рідкісну капсулу часу

капсула із запискою

Керівник розкопок Гійом Блондель розповів, у чому полягає її винятковість. Французькі студенти знайшли записку 200-річної давнини під час археологічних розкопок на півночі країни, передає unian.net.

Студенти, вивчаючи залишки галльського села, натрапили на глиняний посуд, який містив послання, пише BILD. Керівник розкопок Гійом Блондель розповів, що в глиняному посуді знаходився скляний флакончик із запискою археолога, написаною 200 років тому.

На прекрасно збереженому аркуші паперу було написано: “П. Ж. Фере, уродженець Дьєппа і член наукових товариств, провів тут розкопки у січні 1825 року. Він продовжує дослідження в цьому районі, відомому як Cité de Limes або Цезареве укріплення”.

Археолог написав, що у 1825 році почав розкопки біля Дьєппа. Згаданий у записці П. Ж. Фере не був вигаданою особою. Блондель одразу впізнав його ім’я. “Це був абсолютно чарівний момент. Ми знали, що тут раніше проводилися розкопки, але знайти таке послання через 200 років було повною несподіванкою”, – прокоментував він.

Як пояснив Блондель, річ у тому, що такі записки археологи залишають надзвичайно рідко: “Іноді зустрічаються такі капсули часу, залишені столярами під час будівництва будинків. Але в археології це велика рідкість. Більшість археологів вважають, що після них ніхто не прийде, оскільки вони вже зробили всю роботу”.

Exit mobile version