Site icon Hetman News

Google видалить мільярди записів, що містять особисті дані користувачів

Chrome

Компанія Google згодилась видалити мільярди записів про дії користувачів, які містять особисті дані понад 136 мільйонів мешканців США, які користуються браузером Chrome. Зробити це компанію змусив позов, у якому корпорацію звинувачують у незаконному слідкуванні за користувачами.

Колективний позов до Google був поданий у червні 2020 року. Наприкінці грудня 2023 року представники позивачів-адвокати та корпорація оголосили, що досягли угоди, яка допоможе врегулювати позов. Позивачі, зокрема, звинувачували Google в тому, що він продовжує слідкувати за інтернет-активністю користувачів навіть тоді, коли вони перебувають у режимі інкогніто.

Судовий розгляд з розгляду позову за сутністю не розпочинався завдяки зусиллям адвокатів Google, проте в серпні 2023 року суддя Івонна Гонсалес Роджерс відхилила прохання корпорації про припинення справи. Це послужило причиною початку переговорів сторін. Офіційно умови угоди між відповідачем і позивачами можуть бути затверджені не раніше 30 липня, коли відбудуться перші слухання.

Згідно з умовами мирової угоди, Google крім видалення мільярдів записів з дата-центрів повинен буде більш ясно інформувати про ступінь конфіденційності, яка доступна користувачеві при використанні режиму інкогніто. Угода також передбачає інші заходи контролю, спрямовані на обмеження збору компанією особистої інформації. При цьому позивачі не отримають жодних виплат.

Exit mobile version