Site icon Hetman News

Правляча партія Грузії хоче знову оголосити імпічмент президенту

президент Грузії Саломє Зурабішвілі

Правляча партія Грузії «Грузинська мрія» повторно ініціює процедуру імпічменту президента Саломе Зурабішвілі. Про це повідомляють грузинські ЗМІ, зокрема «Ехо Кавказу» та «Грузія Online», з посиланням на спікера парламенту Шалву Папуашвілі, пише eurointegration.com.ua.

Рішення «Мрії» пов’язане з візитами Зурабішвілі в Париж, Брюссель, Берлін і Варшаву, які були здійснені без дозволу уряду, зазначає Папуашвілі.

За його словами, якщо Конституційний суд знову встановить, що Зурабішвілі порушила основний закон, її відсторонить від посади вже новий парламент.

Зараз у «Мрії» немає достатньо голосів у законодавчому органі для завершення процедури.

Повноваження Зурабішвілі все одно закінчуються після парламентських виборів, які відбудуться 26 жовтня.

Згідно з грузинською конституцією, вибори президента проводяться протягом 45 днів після проведення першого засідання новообраного парламенту.

Минулого року імпічмент Зурабішвілі в парламенті провалився – «Грузинська мрія» не набрала необхідних 100 голосів. Відставку Зурабішвілі підтримали 86 депутатів, один проголосував проти.

Імпічмент Зурабішвілі намагалися оголосити через те, що, попри відсутність згоди уряду, вона вирушила в закордонне турне, щоб домогтися надання Грузії статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Згідно з грузинськими правилами, президент була зобов’язана отримати на це дозвіл уряду.

Конституційний суд визнав, що Зурабішвілі порушила конституцію своїми діями.

Exit mobile version