Site icon Hetman News

Гуманітарна катастрофа у секторі Гази: Лікарі вимушені проводити операції без наркозу та морфію

гуманітарна катастрофа у секторі Гази

Медичному персоналу лікарень сектору Гази доводиться відмовлятися від використання морфію та знеболювальних препаратів для лікування цивільного населення через блокаду анклаву, яка призвела до виснаження важливих медичних запасів в умовах постійних обстрілів.

“Лікарі проводять хірургічні операції без необхідної дози морфію”, – заявив глава місії MSF в Єрусалимі Лео Канс в інтерв’ю CNN. – Що стосується знеболювання, то цього не відбувається. Зараз є люди, яких оперують без морфію. Це тільки що сталося з двома дітьми.”

Медичні працівники також відзначають, що нестача пального впливає на роботу лікарень та водопостачання.

“Пальне необхідне для водопровідних станцій, щоб очищати воду… Якщо немає пального – немає якісної води”, – сказав Канс, додавши, що багато жителів сектору Газа вживають нефільтровану воду, що призводить до спалахів діареї.

У понеділок, після тривалих переговорів, у сектор Гази з Єгипту в’їхав вже третій кортеж вантажівок з міжнародною гуманітарною допомогою, включаючи ліки. На минулому тижні Ізраїль відновив подачу води в південну частину сектору, куди закликає евакуюватися населення, розташоване на півночі міста Газа – найбільш населеного міста в анклаві.

Exit mobile version