Site icon Hetman News

Уряд Японії пішов у відставку у повному складі

прем'єр міністр Японії

Уряд Японії на чолі з прем’єром Фуміо Кісідою пішов у відставку в повному складі. «Я сподіваюся, що при новому кабінеті міністрів важливі політичні заходи, які визначатимуть майбутнє Японії, отримають потужний розвиток», — сказав Кісіда, йдучи у відставку.

Пізніше парламент збереться на позачергову сесію, щоб обрати нового голову правлячої Ліберально-демократичної партії Японії (ЛДПЯ) Сігеру Ісібу новим прем’єром країни. Після цього Ісіба сформує новий кабінет міністрів.

Очікується, що свої посади в кабміні збережуть генеральний секретар кабінету Йошімаса Хаясі та міністр державних земель, інфраструктури та транспорту Тецуо Сайто. Міністром оборони призначать Гена Накасані, який вже обіймав цю посаду у 2014–2016 роках при екс-прем’єрі Сіндзо Абе.

Передбачається, що головою японського МЗС буде призначено Такесі Іваю, який з 2018 по 2019 рік при Абе також обіймав посаду міністра оборони. Міністром фінансів стане екс-генсек кабінету Кацунаб Като, а міністром економіки, торгівлі та промисловості — Йоджі Муті.

Exit mobile version