Site icon Hetman News

В Японії встановили максимальні дози алкоголю для жінок та чоловіків

алкоголь

Експертна група Міністерства охорони здоров’я Японії розробила проєкт рекомендацій щодо вживання алкогольних напоїв. Так, максимальна добова доза чистого спирту (100% алкоголю) для чоловіків становить 40 г, а для жінок – 20 г. Перевищення цього рівня підвищує ризик розвитку ряду захворювань.

Згідно з проєктом, 20 г чистого алкоголю – це одна середня пляшка пива, одна чашка саке, трохи менш як двох келихів вина, подвійний шот віскі та пів склянки спирту.

В рекомендаціях японського Мінздраву основна увага зосереджується на кількості чистого алкоголю в напоях. Зосереджуючись на даних ВООЗ та інших звітах, автори підкреслюють, що навіть незначне вживання алкоголю може призвести до артеріальної гіпертензії, раку стравоходу у чоловіків та крововиливу при інсульті у жінок. Документ також наводить результати досліджень, згідно з якими вживання понад 20 г чистого алкоголю щоденно на постійній основі підвищує ризик розвитку раку кишківника. При цьому наслідки залежать від статі, віку та конституції людини.

Остаточний проєкт рекомендацій Мінздраву Японії планують підготувати до кінця березня 2024 року. У документі детально описують вплив алкоголю на організм та перераховують моменти, на які варто звернути увагу під час його вживання.

Exit mobile version