Site icon Hetman News

У ЄС назвали п’ятницю “днем репресій у Росії”

прапори ЄС

“П’ятниця для більшості з нас – день, що обіцяє початок вихідних. А для мешканців Росії це день репресій”, – заявив 26 січня на брифінгу в Брюсселі представник зовнішньополітичної служби Європейського союзу Петер Стано. Він нагадав, що у цей день тижня російська влада зазвичай оприлюднюють нові списки “іноземних агентів”, передає dw.com.

“Росія використовує своє законодавство про “іноземних агентів” для полювання на відьом у відношенні своїх власних громадян, особливо тих, хто критикує режим, навішуючи на них ярлик зрадників”, – вказав Стано.

За його словами, жертви закону про “іноземних агентів” у РФ заслуговують на солідарність. “Європейський союз продовжить підтримувати російське громадянське суспільство, правозахисників та незалежні ЗМІ в Росії та за її межами”, – пообіцяв представник зовнішньополітичної служби.

Він підкреслив, що Москва порушує міжнародне право, а саме гарантії забезпечення прав людини і основних свобод своїх громадян, а “іноагентів” назвав “думаючими людьми, які намагаються рухати країну вперед, обговорюючи та ставлячи під сумнів проблеми минулого і сучасності Росії”. Стано навів приклади журналістки та колишньої колумністки DW Лоли Тагаєвої, письменника Бориса Акуніна і лауреата Нобелівської премії миру – правозахисної організації “Меморіал“.

До сьогоднішнього дня “іноземними агентами” у РФ були оголошені 754 людини, організації та ЗМІ

Exit mobile version