Site icon Hetman News

У ЄС узгодили посилення покарань за обхід санкцій

ЄС (прапор)

Європейський Союз планує посилено карати тих, хто намагається обійти санкції, запроваджені Брюсселем. Переговорники Європейського парламенту та країн ЄС уклали у вівторок, 12 грудня, попередню політичну угоду про криміналізацію певних дій, спрямованих на ухилення від санкцій, повідомляє dw.com.

Зокрема, як злочинні дії кваліфікуватимуться продаж товарів, які потрапили під санкції відповідно до країни, або допомога особам, внесеним до чорного списку, у в’їзді на територію ЄС, повідомила Єврокомісія.

Крім цього, буде кримінально покарано надання заборонених фінансових послуг або приховування активів осіб, що перебувають у чорних списках. Також під погрозу кримінального переслідування потраплятиме співучасть чи сприяння обходу санкцій, як вказано далі.

У певних обставинах відповідальність за сприяння обходу санкцій несуть також компанії. Зазначається, що ці правила набувають особливого значення у зв’язку з санкціями, які Європейський Союз запровадив проти Росії у зв’язку з продовженням її вторгнення в Україну. Зараз ЄС готує ще один, дванадцятий пакет санкцій проти РФ.

Крім цього, Єврокомісія повідомила, що досягнута політична згода щодо посилення заходів для повернення в ЄС активів, пов’язаних зі злочинною діяльністю, та їх конфіскації. Після офіційного прийняття ця директива стане ключовою у боротьбі з організованою злочинністю та обмежить можливості злочинців у підтримці та розширенні їхньої діяльності, вказано у заяві.

Обидва документи ще повинні бути офіційно схвалені Європарламентом та країнами ЄС.

Exit mobile version