Site icon Hetman News

Маска звинувачують у шахрайстві через скандал з імплантатами Neuralink, які викликають параліч, судоми та набряк мозку

Ілон Маск

Четверо американських законодавців звернулися до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) з проханням розслідувати чи скоїв Ілон Маск шахрайство з цінними паперами. Заявники стверджують, що він, як вони вважають, вводив інвесторів в оману щодо безпеки мозкового імплантату, розробленого компанією Neuralink, повідомляє ixbt.com.

Запит на проведення розслідування надійшов від представників Палати представників Демократичної партії: Ерла Блюменауэра з Орегону, Джима Макговерна з Массачусетсу, а також Барбари Лі та Тоні Карденаса з Каліфорнії.

Компанія готується до першого випробування мозкового імплантату на людях з метою надалі допомагати пацієнтам у подоланні паралічу та численних неврологічних захворювань.

У листі цитуються ветеринарні записи, отримані під час експериментів Neuralink на мавпах, що свідчать про те, що тварини постраждали від виснажливих експериментів з імплантатами. Зазначаються параліч, судоми та набряк мозку. Принаймні 12 молодих та здорових мавп були піддані евтаназії через “проблеми з імплантатом компанії”, йдеться у листі.

Проте Маск, генеральний директор Neuralink, зменшував обурення інвесторів щодо результатів випробувань на тваринах, як йдеться у листі, направленому в SEC.

Маск написав у соціальній мережі X 10 вересня, що “жодна мавпа не померла від імплантату Neuralink“. Він додав, що компанія обрала “термінальних” мавп, щоб мінімізувати ризик для здорових.

Exit mobile version