Site icon Hetman News

Набільша сім’я у світі: В Індії проживає сім’я чисельностю майже 200 людей

найбільша родина у Світі (Індія)


У селі Бактаунг, що розташоване в індійському штаті Мізорам, проживає найбільша відома сім’я у світі. Майже 200 людей живуть під одним дахом у величезній будівлі. Пу Сіон, голова цієї незвичайної сім’ї, мав 38 дружин, 89 дітей і 36 онуків. Сіон помер у 2021 році у віці 76 років через ускладнення, спричинені гіпертонією та діабетом, але його об’єднана сім’я продовжує жити під одним дахом. На пагорбах Бактаунга Пу побудував величезний житловий комплекс для своєї великої родини. Деякі з його дітей вже одружилися, тому число членів сім’ї сягає 199 осіб.

Двічі на день вони всі збираються у великій залі, щоб поїсти, і ця сцена схожа на активний ресторан. Члени родини ділять між собою все – від щоденної роботи до їжі та фінансів. Проте члени сім’ї не проти відправити своїх дітей туди, де вони можуть здобути кращу освіту. Сьогодні в селі будується ще один будинок для зростаючої сім’ї, отже, дні, коли всі члени клану жили під одним дахом, вже підходять до кінця. Однак, надзвичайна природа їхнього життя все ще приваблює значну кількість туристів до віддаленого села.

Забезпечити 199 членів сім’ї, годувати всіх і вдягати – це непроста задача. На щастя, кожен вносить свій внесок. Члени сім’ї Сіона працюють у п’яти свинарниках, де вирощується близько 100 свиней на м’ясо, на полі або в одній з чотирьох столярних і одній алюмінієвій майстернях. На кожний прийом їжі йде не менше 80 кг рису та безліч інших інгредієнтів, які готуються в величезних казанах, які потім потрібно чистити. Але ніхто не скаржиться. “Як люди, ми стикаємося з труднощами та негараздами, але є й багато позитиву. Ми велика сім’я, яка підтримує одне одного. Коли ми хворіємо, підтримуємо одне одного”, – каже одна з наречених Пу Сіона.

Пу Сіон очолював тисячолітню християнську секту “Церква нового покоління“, тому його не критикували, коли він продовжував брати нових дружин. Його фотографії та портрети досі прикрашають сімейний дім. Проте нащадки Пу розуміють, що спадщина багатоженства може загинути разом із головою родини, хоча велика сім’я, швидше за все, ще довго залишатиметься єдиною.

Exit mobile version