Site icon Hetman News

Інновації в Meta: У соцмережах компанії з’являться чат-боти на основі штучного інтелекту (ШІ)

Американська корпорація Meta запустить на платформах своїх соціальних мереж чат-боти на основі штучного інтелекту (ШІ), які під час спілкування з користувачами зможуть імітувати різних історичних особистостей та інших персонажів.

За інформацією, нові програмні продукти “можуть бути запущені вже в вересні, вони будуть допомагати користувачам соціальних мереж компанії в пошуку інформації, надавати різні рекомендації, а також відігравати розважальну роль”. Наприклад, з персонажами можна буде грати. Боти зможуть імітувати манеру мови історичних осіб, таких як Авраам Лінкольн, або ж просто тематичних персонажів, наприклад, давати поради щодо планування відпустки та подорожей від імені серфера.

Повідомляється, що останні кроки корпорації в галузі розробки програмного забезпечення на основі технологій ШІ пов’язані з тим, що компанія все гостріше відчуває конкуренцію і прагне привернути ще більше нових користувачів. Останнім часом такі великі компанії – власники соціальних мереж, як TikTok, впроваджують нові функції на основі ШІ, які здобувають популярність з того часу, як американська компанія OpenAI запустила бот ChatGPT в листопаді минулого року.

Глава Meta Марк Цукерберг повідомив 26 липня, що його компанія опублікує більш детальну інформацію про плани розвитку продуктів на основі ШІ в рамках заходу для розробників Meta Connect, який відбудеться в вересні. Він додав, що безліч різних ШІ-сервісів стануть “помічниками, вчителями, а також поліпшать взаємодію користувачів, компаній і творців [контенту]”. Корпорація вже працює над створенням ботів на основі ШІ, призначених для допомоги у обслуговуванні клієнтів, а також свого власного внутрішнього ШІ-помічника, який спростить роботу працівників компанії та підвищить їх продуктивність.

Exit mobile version