Site icon Hetman News

Штучний інтелект навчили говорити голосами померлих людей

Американська компанія Meta заявила, що розробила нову модель генеративного штучного інтелекту, яка може відтворювати голоси як живих, так і померлих осіб на основі звукових файлів.

Зазначається, що модель штучного інтелекту під назвою Voicebox здатна говорити на шести мовах. У Meta розробку вважають “проривом в галузі генеративного штучного інтелекту для мовлення”.

За описом моделі, штучний інтелект також зможе імітувати голос людини на іноземних мовах. За версією компанії, це допоможе при озвучуванні фільмів і дозволить контент-творцям в Інтернеті перекладати відеоролики на інші мови.

Розробники також повідомили, що вирішили обмежити публічний доступ до моделі, посилаючись на потенційні ризики технології. “Існує багато захоплюючих можливостей використання моделей генеративного мовлення, але через потенційні ризики неправильного використання ми наразі не публікуємо модель або код Voicebox“, – сказав представник компанії.

У Meta заявили, що необхідно знайти правильний баланс між відкритістю та відповідальністю у розробках в галузі штучного інтелекту, щоб уникнути небезпечного використання технології.

Exit mobile version