Site icon Hetman News

Соціальна мережа Ілона Маска X (раніше Twitter) буде вимагати від користувачів їх паспортні дані

Соціальна мережа Ілона Маска X (раніше Twitter) працює над функцією перевірки особистості за допомогою фотографії документа, що засвідчує особу.

Про це повідомив дослідник Нім Оуджі.

Спеціалізуючись на дослідженні ще не випущених функцій у X, Оуджі вперше помітив значок “ID verified” у профілі Маска в цьому місяці. Тепер він виявив відповідний пункт у додатку з докладним описом роботи нововведення, що вказує на швидкий запуск функції.

“Підтвердить свій обліковий запис, надавши документ, що засвідчує особу, державного зразка. Зазвичай це займає приблизно 5 хвилин”, – йдеться у описі. Також зазначено, що крім фотографії паспорта користувачеві знадобиться зробити селфі разом з документом.

Партнером X у перевірці особистості буде компанія Au10tix. Зазначається, що передана для перевірки інформація буде видна як Au10tix, так і X. При цьому соціальна мережа збереже зображення документа, включаючи біометричні дані, на строк до 30 днів і буде використовувати ці дані в цілях безпеки.

Наразі невідомо, чи буде ідентифікація профілю за паспортом обов’язковою та які переваги матимуть верифіковані профілі. Проте, з усього вигляду, невдовзі в соціальній мережі Ілона Маска запрацює новий спосіб підтвердження свого профілю. Наразі користувачам доступна лише платна верифікація в підписці X Premium, раніше відома як Twitter Blue.

Exit mobile version