Site icon Hetman News

Іспанський паспорт визнали “найсильнішим” у світі

Іспанія (прапор)


Громадяни Іспанії мають” найсильніший” паспорт, свідчать дані нового рейтингу VisaGuide.World, який показує кількість країн, у які громадяни будь-якої країни можуть подорожувати без віз. Станом на грудень 2023 року власники іспанських паспортів можуть відвідати 160 країн та територій без віз.

У попередньому рейтингу на першому місці за країнами з “найсильнішими” паспортами був Сінгапур. Тепер єдина неєвропейська країна, яка потрапила до першої двадцятки, – Японія. Вона розташувалася на 15-му місці у списку.

Після Іспанії у рейтингу йдуть Німеччина, Італія, Франція, Нідерланди, Фінляндія, Швеція, Норвегія, Данія, Чехія, Португалія, Угорщина та Люксембург. Австрія знаходиться на 16-му місці, Швейцарія, Бельгія, Ірландія та Польща завершують топ-20.

Індекс ґрунтується не лише на кількості напрямків, у які громадяни можуть подорожувати без віз. Під час складання рейтингу враховуються інші переваги. Зокрема, враховується в’їзна політика, яку країна застосовує до паспорта: чи можна скористатися електронним дозволом ETA, візою по прибуттю, електронною візою та іншими. Тому, навіть якщо власники сінгапурських паспортів можуть подорожувати до 164 країн, Іспанія зі своїми 160 напрямками отримує бали за іншими параметрами.

Exit mobile version