Site icon Hetman News

Сотні мігрантів намагалися прорватися до іспанського міста Сеута

мігранти в Іспанії

Марокканська поліція в неділю вступила у сутички з двома сотнями мігрантів, які намагалися прорватися в іспанський анклав Сеута. Нелегали штурмували паркан міста та намагалися обійти загородження вплав по морю. Повідомляється, що мігранти зібралися на вершині пагорба неподалік, відповівши на заклики в соціальних мережах здійснити масову спробу проникнути на територію європейської країни. Про це повідомляє euronews.com.

Іспанські прикордонники перекрили контрольно-пропускний пункт, щоб краще відстежувати спроби перелізти через стіну, а також посилили патрулювання пляжів.

Мігрантам іноді вдається подолати огорожу; за останніми даними, в центрах утримання в Сеуті знаходяться вчетверо більше людей, ніж їхня проєктна місткість. Щодня іспанська влада депортує 150-200 мігрантів, яким відмовили в наданні притулку.

Раніше прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес відвідав африканські країни Гамбію, Мавританію і Сенегал, щоб обговорити питання нелегальної міграції: сильний тиск відчувають не лише іспанські анклави Сеута і Мелілья, але й Канарські острови в Атлантиці.

Exit mobile version