Site icon Hetman News

У Іспанії підбили підсумки експерименту з чотириденним робочим тижнем: Деталі та подробиці

Іспанія (прапор)

У іспанській Валенсії завершилося місячне випробування чотириденного робочого тижня. Пілотний проєкт продемонстрував як позитивні, так і негативні результати.

У місті, де в цілому проживає близько 800 000 жителів, експеримент торкнувся 360 000 робітників.

Пілотна програма показала, що чотириденний робочий тиждень покращив здоров’я іспанських працівників. Зокрема, рівень стресу помітно знизився, вони отримали можливість проводити більше часу з дітьми, також місто зафіксувало зменшення викидів пального. Крім того, працівники стали активніше займатися спортом у вихідні та споживати більше здорової їжі, приготованої вдома.

Комісія експертів з охорони здоров’я та соціальних наук виявила, що новий робочий графік позитивно позначився на здоров’ї людей, вони стали менше втомлюватися, а також стали більш щасливішими та задоволенішими. Також вони почали приділяти час хобі, займатися фотографією та більше слухати музику. Було виявлено, що діти працівників найбільше скористалися поліпшеним балансом між роботою та особистим життям їхніх батьків.

Серед негативних аспектів чотириденного робочого графіка – курці стали палити більше, а ті, хто любить алкоголь, почали пити більше. Зазначається, що галузь туризму скористалася довгими вихідними, але роздрібні торговці скаржилися на зменшення продажів.

Нагадаємо, що і в Німеччині розпочався проєкт з метою визначити користь чотириденного робочого тижня.

Exit mobile version