Site icon Hetman News

Свиняча чума охопила північ Італії: Фермерським господарствам загрожує банкрутство

свині

Фермери, щоб зупинити поширення захворювання, змушені забивати худобу. Підприємці зазнають величезних збитків. У господарстві Джованні Айролі, розташованому неподалік Мілана, було забито 6200 свиней. “Це сталося з нами, попри те, що ми вжили всіх необхідних заходів безпеки. Вочевидь, стався якийсь збій. Ми не розуміємо, що це могло бути”, — розповів Айролі, передає euronews.com.

Наразі на ферму нікого не допускають. Тут працюють лише співробітники, які дотримуються найсуворіших санітарних протоколів, щоб не допустити подальшого поширення захворювання.

На початку вересня було зареєстровано 24 спалахи чуми свиней. Більшість з них виявлено в Ломбардії. Викликає занепокоєння і ситуація в П’ємонті та Емілії-Романьї — регіонах, відомих виробництвом прошуто.

Зазвичай хвороба спочатку вражає диких кабанів, а потім поширюється на домашніх свиней, для яких вона майже завжди закінчується летальним результатом.

На цей час збитки свинарської галузі оцінюються у 500 мільйонів євро. Впливове фермерське лобі Coldiretti попередило, що власники деяких господарств ризикують залишитися без засобів для існування.

Минулого літа уряд Італії призначив нового комісара для боротьби з епідемією чуми свиней. Джованні Філіппіні запровадив обмеження на доступ до ферм і переміщення тварин, а також розширив буферні зони. Ці заходи дали позитивні результати. Протягом останнього тижня вересня в Ломбардії було зафіксовано лише один новий спалах захворювання. Проте це ще не перемога.

Тим часом 12 країн, включно з Китаєм, Тайванем та Мексикою, заборонили імпорт італійських свинячих делікатесів, незалежно від місця їх виробництва.

Exit mobile version