Site icon Hetman News

Уряд Італії врятує відомий архітектурний пам’ятник – нахилену вежу Гарізенда

падаючі вежі Гарізенда та Азінеллі

Болонья в Італії, відома своїми двома нахиленими в різні боки вежами, Гарізенда та Азінеллі. Гарізенда, вежа з XII століття, під загрозою обвалу, буде відремонтована та відновлена, повідомила місцева влада. Ремонт архітектурного пам’ятника розпочнуть на початку 2024 року.

Азінеллі вважають найвищою нахиленою вежею у світі (зміщення у верхній частині – 1,3°). Гарізенда навіть згадується у “Божественній комедії” Данте, а Чарльз Дікенс писав про неї у своїх “Малюнках з Італії“. У 2023 році нахил останньої склав вже 4° – більше, ніж у Пізанської (3,9°). Вежі Гарізенда та Азінеллі названі на честь родин, які конкурували між собою та побудували їх.

Місцева влада повідомила, що проєкт з посилення вежі Гарізенда оцінюється у 4,3 мільйона євро. Реконструкцію почнуть у січні-лютому. Навколо історичної споруди створять захисну зону, щоб відгородити від збитку прилеглі будівлі, пише The Guardian.

Вежа Гарізенда почала нахилятися вже з часу її зведення у 1110 році. Споруда отримала додаткові пошкодження у середньовічну епоху, коли всередині неї збудували печі. Оригінальна висота Гарізенди становила 60 метрів, але через нахил довелося знизити до 48 метрів.

Exit mobile version