Site icon Hetman News

Ізраїль офіційно оголосив стан війни

ракетна атака по Ізраїлю

У неділю кабінет безпеки Ізраїлю офіційно оголосив про перехід країни “у стан війни“, надавши дозвіл на так звані “значущі військові кроки” у відповідь на напад ХАМАСу.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв “знищити палестинську військову групу” і натякнув, що сили країни незабаром розпочнуть наступ.

З ночі ізраїльський спецназ проводить операції в ряді районів Західного берега річки Йордан. ХАМАС повідомляє про атаку на міжнародний аеропорт Бен-Гуріон. Протягом двох днів ізраїльські війська вели жорсткі бої з палестинськими бойовиками, як на своїй території, так і в секторі Газа та на Західному березі річки Йордан.

У результаті ескалації конфлікту загинули принаймні 700 ізраїльських громадянських осіб та військовослужбовців, а близько 100 були взяті в заручники.

На місці проведення музичного фестивалю просто неба на півдні Ізраїлю було знайдено близько 260 тіл. Десяткам туристів вдалося втекти. Щоб дістатися до найближчого міста Нетівот їм довелося подолати близько 30 км пішки через пустелю.

Десятки атакованих і згорілих автомобілів залишились на дорогах недалеко від південного міста Сдерот, одного з перших, який палестинські бойовики атакували вранці в суботу.

Громадянське населення з обох сторін платить високу ціну: Ізраїль наніс понад 800 ударів по об’єктах в Газі, включаючи авіаудари, в результаті яких була зруйнована велика частина міста Бейт-Ханун.

За даними палестинської влади, у результаті відповідних ізраїльських авіаударів в секторі Газа загинуло принаймні 436 осіб, 2 300 отримали поранення.

За повідомленнями, в результаті одного з ізраїльських авіаударів загинуло 19 членів палестинської родини в табору для біженців в Газі.

Ізраїль стверджує, що його цільовими об’єктами є військові об’єкти та командні центри ХАМАСу.

Exit mobile version