Site icon Hetman News

ХАМАС та Ізраїль подовжать перемир’я ще на один день

ізраїльський військовий

ХАМАС і Ізраїль продовжують перемир’я ще на один день. Про це стало відомо у четвер вранці. Цю інформацію підтвердив Катар, який виступає перемовник між ХАМАС і Ізраїлем. На попередньому етапі обміну, більше палестинських ув’язнених повернулися на Західний берег річки Йордан.

Тридцять осіб були звільнені з ізраїльських в’язниць – 16 неповнолітніх та 14 жінок. Раніше Червоному Хресту були передані шістнадцять заручників. Серед них 10 ізраїльтян і четверо громадян Таїланду.

Палестинський “Ісламський джихад” стверджує, що брав участь в операції з передачі заручників. Це підтверджує той факт, що не всі 240 осіб, захоплених 7 жовтня, знаходяться в руках ХАМАС.

Раніше бойове крило групи, бригади “Аль-Кассам“, повідомило, що троє заручників – мати та двоє її маленьких дітей, включаючи 10-місячного немовляти, загинули під час ізраїльських бомбардувань Гази. ЦАХАЛ перевіряє отриману інформацію.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху зустрівся з вижившими після нападу ХАМАС 7 жовтня. Він пообіцяв їм повернути всіх викрадених родичів.

Після завершення перемир’я гуманітарні організації бояться, що відновлення ізраїльських атак на ХАМАС призведе до ще глибшої гуманітарної кризи серед палестинців.

Організація Save the Children заявила, що планує продовжувати надавати основну допомогу – забезпечувати потребуючих водою, продуктами харчування та ліками, але цього, за словами гумпрацівників, недостатньо.

Exit mobile version