Site icon Hetman News

NYT: Армія Ізраїлю відклала масштабний наступ на сектор Гази через погану погоду

Армія Ізраїлю

Наземна операція ЦАХАЛ в секторі Гази планувалася на ці вихідні, але була перенесена через погану погоду, яка ускладнювала роботу ізраїльських пілотів та операторів дронів, що забезпечують підтримку наземним силам. Про це пише The New York Times з посиланням на джерела в Армії оборони Ізраїлю.

Тем не менше, як повідомляє видання, підготовка до операції триває. Під час неї десяткам тисяч солдатів буде видано наказ захопити Газу та знищити її нинішнє політичне та військове керівництво з угрупування ХАМАС.

Зазначається, що операція може тривати місяці, оскільки бої доведеться вести в щільній міській забудові, земля під якою вкрита тунелями, якими користуються бойовики. Сам сектор Гази є густонаселеною міською місцевістю, де проживає понад два мільйони людей.

Ізраїль оголосив, що перебуває в стані війни після нападу 7 жовтня з боку терористів ХАМАС, які потрапили на територію єврейської держави та вбили понад 1300 ізраїльтян. З того часу Армія оборони Ізраїлю здійснює ракетно-бомбові обстріли інфраструктури бойовиків в секторі Газа, яка часто розташована під житловими будинками та в них.

Exit mobile version