Site icon Hetman News

Харріс виключила можливість двосторонньої зустрічі з Путіним без України

Камала Харріс

Віце-президент США, кандидат у президенти від демократів Камала Харріс в інтерв’ю CBS News заявила, що не планує проводити двосторонню зустріч щодо України з президентом РФ Володимиром Путіним. «Не на двосторонній основі без участі України, ні. Україна повинна мати право голосу у вирішенні майбутнього своєї країни», – наголосила вона, відповідаючи на запитання про можливість переговорів із Путіним для врегулювання конфлікту в Україні.

На думку Харріс, завершення бойових дій не можна буде вважати успішним для Києва, якщо рішення буде ухвалене «без участі України» і без дотримання Статуту ООН. Віце-президент США також розкритикувала обіцянку кандидата у президенти від республіканців Дональда Трампа завершити конфлікт за добу. За її словами, йдеться «про капітуляцію».

Москва наголошує, що ніколи не відмовлялася від переговорів щодо України і відкрита до будь-яких контактів. Водночас секретар Ради безпеки Росії Сергій Шойгу зазначив, що Росія не буде вести переговори з Україною, доки ЗСУ перебувають на території Курської області.

Президент Росії Володимир Путін 14 червня озвучив умови для припинення вогню і початку переговорів для завершення конфлікту. Серед них – виведення українських військ із так званих “ДНР”, “ЛНР”, Херсонської та Запорізької областей, визнання нових регіонів територіями Росії та позаблоковий статус України.

Exit mobile version