Site icon Hetman News

Ватикан дозволив представникам ЛГБТ брати участь у церковних таїнствах

Дикастерія (Святий Престол Ватикану)

Представники сексуальних меншин, зокрема гомосексуалісти та транссексуали, як і будь-які віряни, зможуть приймати хрещення, бути хрещеними батьками та свідками на весіллі в церкві. Про це йдеться в поясненні Дикастерії з питань віри (колишньої Святої інквізиції), з посиланням на ANSA.

“Транссексуал, також пройшовши гормональне лікування та операцію зі зміни статі, може прийняти хрещення за тими ж умовами, що і інші віряни, якщо не існує ситуацій, в яких існує ризик виникнення глузду або дезорієнтації вірян. У випадку дітей чи підлітків з транссексуальними проблемами, якщо вони добре підготовлені та бажають, вони також можуть прийняти хрещення”, – зазначено в поясненнях Ватикану.

Також там вказано, що транссексуал, як і гомосексуаліст, може бути свідком на весіллі або стати хрещеним батьком. При цьому для хрещення дитини, яка виховується в сім’ї гомосексуалістів, потрібна “обґрунтована надія, що вона здобуде освіту в католицькій релігії”, підкреслили в Дикастерії.

Папа римський Франциск ще у 2020 році виступав в підтримку можливості одностатевих пар реєструвати громадянські союзи. “Одностатеві люди мають право на сім’ю. Вони – діти Божі та мають право на сім’ю”, – говорив понтифік.

У тому ж році він заявив, що сучасна католицька церква не засуджує отримання задоволення від статевого акту, а неправильні трактування цього питання в минулому завдали великої шкоди.

У січні 2023 року, говорячи про гомосексуалістів, папа римський розкритикував закони, що криміналізують гомосексуальність, і закликав католицьких єпископів привітати представників ЛГБТ в церкві.

“Бути гомосексуалістом – це не злочин. Так, це гріх. Але спочатку давайте почнемо розрізняти гріх і злочин. Не проявляти милосердя один до одного – це теж гріх”, – відзначив він.

Exit mobile version