Site icon Hetman News

Казахстан відмовляється від російських телеканалів

логотипи російських телеканалів

Оператор платного супутникового та інтернет-телебачення в Казахстані TVCOM (АО «Казтелерадіо») виключив з мережі мовлення російські телеканали, повідомляється з посиланням на оператора. Серед них – «Перший канал», «Перший канал СНД», «Дім кіно», «Музика Першого», «Перемога», «Карусель» та інші.

У повідомленні оператора йдеться, що таке рішення було ухвалено в рамках «зменшення кількості каналів з інформаційною спрямованістю». Усі виключені з мережі канали належать сімейству телеканалів ТОО «ПКВС Казахстан».

Крім того, АО «Казтелерадіо» повідомило, що у майбутньому планується поступове скорочення з мережі «зарубіжних каналів з новинним інформаційним змістом». Такі канали замінять на телеканали з рейтинговим розважальним, кіно та пізнавальним характером.

Також відзначається, що в листопаді казахстанська влада заблокувала портал Sputnik24, через який на території республіки можна було дивитися канали «Росія 1», «Росія 24», НТВ і Russia Today. Тоді причиною блокування назвали «поширення інформації про карти умовного доступу до послуг операторів телерадіомовлення та обладнання, що не мають ліцензії на території РК».

Exit mobile version