Site icon Hetman News

ХАМАС взяв на себе відповідальність за теракт у Тель-Авіві

солдат

Теракт стався напередодні ввечері. Двоє бойовиків ХАМАС із Західного берега річки Йордан вчинили стрілянину в Тель-Авіві, загинуло семеро осіб, 16 отримали поранення. Військове крило палестинського угруповання ХАМАС — бригади «Аль-Кассам» — взяли на себе відповідальність за теракт у Яффі, що стався 1 жовтня в Тель-Авіві, повідомляється в телеграм-каналі бригад. Про це інформує rbc.ua.

«Бригади «Аль-Кассам» беруть на себе відповідальність за вчорашню операцію в Яффі, в результаті якої загинуло семеро ізраїльтян, а 16 отримали поранення», — йдеться в повідомленні.

Поліція Ізраїлю повідомила, що двоє терористів увійшли у вагон метро, що зупинився на станції, та відкрили вогонь по пасажирах, після чого пішли по Єрусалимському бульвару, стріляючи й завдаючи ножових ударів перехожим.

У ХАМАС заявили, що двоє їхніх бойовиків прорвалися на територію Ізраїлю, поранили одного з солдатів та забрали його зброю, після чого влаштували стрілянину в Тель-Авіві.

Бригади «Аль-Кассам» попередили, що Ізраїлю варто очікувати нових атак із боку Західного берега річки Йордан. Виконавці теракту в Тель-Авіві — вихідці з Хеврона, міста на Західному березі.

Серед загиблих під час теракту — громадянин Грузії Ілля Нозадзе та громадянин Греції Джонас Хрозіс. Серед постраждалих — жінка, солдат ізраїльської армії (ЦАХАЛ), яка перебувала поза службою.

Один із нападників був застрелений, інший — поранений. За даними поліції, один із них працював неподалік місця стрілянини та добре знав район. У Хевроні затримали кількох підозрюваних у співучасті терористам.

Exit mobile version