Site icon Hetman News

ХАМАС звільнили першу групу заручників

звільнення заручників ХАМАСом

Бойовики терористичної організації ХАМАС звільнили першу групу заручників, серед яких були громадяни Ізраїлю та Таїланду. Групу ізраїльських заручників, що складалася з 13 жінок і дітей, передали працівникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Разом з ними на каретах швиодкої допомоги вони направилися на південь сектору Гази до пункту пропуску Рафах, повідомило ізраїльське джерело The Times of Israel. Пізніше представник МКЧХ повідомив, що заручники перетнули єгипетський кордон, передає dw.com.

Також бойовики ХАМАС звільнили 12 заручників – громадян Таїланду, повідомив прем’єр-міністр країни Сеттха Тхавісін.

Зі свого боку, у МЗС Катару заявили, що із сектору Гази були звільнені 13 ізраїльтян, 10 тайців і один філіппінець, яких утримував у заручниках ХАМАС. За даними відомства, у відповідь Ізраїль звільнив 39 палестинців (жінок та дітей), які перебували у в’язницях.

За даними ізраїльських ЗМІ, звільнених заручників гелікоптерами перевезуть на військову авіабазу Хацерім на південь країни, звідки їх доставлять до лікарень, де вони зустрінуться з сім’ями та перебуватимуть під медичним наглядом принаймні два дні.

У рамках припинення вогню ХАМАС має звільнити 50 людей.

Звільнені 13 ізраїльських заручників – це перша партія ув’язнених, яких ХАМАС має відпустити в рамках укладеної раніше угоди про тимчасове припинення вогню в секторі Гази. Угода набрала чинності вранці 24 листопада.

Передбачається, що перемир’я триватиме чотири дні. Протягом цього часу мають бути звільнені 50 ізраїльських заручників та 150 палестинських в’язнів (жінок та неповнолітніх). За даними телеканалу CNN, в’язні з в’язниць Ізраїлю будуть випущені на волю лише після того, як ізраїльські заручники потраплять на територію країни.

Крім припинення вогню, умови угоди передбачають призупинення польотів ізраїльської авіації на шість годин щодня над сектором Гази протягом чотирьох днів, щоденний проїзд 200 вантажівок з гуманітарною допомогою та ліками у всі райони сектору, а також 4 вантажівки з паливом.

Exit mobile version