Site icon Hetman News

Обраний президент Аргентини Хав’єр Мілей збирається перейти з католицизму в іудаїзм

Хав'єр Мілей

Обраний президент Аргентини Хав’єр Мілей збирається перейти з католицизму в іудаїзм. Як з’ясувалося, Мілей 25 листопада був присутній на юдейському богослужінні в Буенос-Айресі, де отримав благословення від рабина.

Також, здійснюючи свій перший закордонний візит як голова держави у Сполучені Штати, Мілей відразу по прибутті до Нью-Йорка відправився на могилу рабина Менахема-Мендла Шнеерсона, щоб віддати шану.

“Цей символічний жест показує, наскільки новий лідер приділяє увагу розвитку культурних і політичних зв’язків Аргентини з Ізраїлем, у той час, як більша частина Латинської Америки, оплот католиків, залишається нейтральною або навіть критичною”, – зазначається в матеріалі.

Позиція Мілея виділяє Аргентину, де проживає найбільша кількість євреїв у регіоні, як головного союзника Ізраїля на континенті. Як нагадує агентство, Мілей неодноразово заявляв про намір відвідати єврейську державу, а також перенести посольство Аргентини до Єрусалиму з Тель-Авіва.

“Нова адміністрація Хав’єра Мілея готується стати одним із найбільш проізраїльських урядів в історії Аргентини”, – констатує Bloomberg.

Exit mobile version