Site icon Hetman News

Disney попросила зробити «Думками навиворіт 2» менш «гейським» і звільнила аніматорів до релізу, щоб не нараховувати бонуси

мультфільм Думка навиворіт-2

Видання IGN опублікувало детальний звіт про діяльність Pixar і Disney, у якому розкрито багато цікавої інформації щодо створення «Думками навиворіт 2» і складних умов роботи для аніматорів. За даними звіту, багатьох співробітників, які працювали над фільмом, звільнили незадовго до його виходу, в межах скорочення 14% персоналу. Це позбавило їх можливості отримати бонуси, і їм навіть не дозволили прийти до офісу, щоб забрати свої речі.

«Коли нам повідомили, що бонуси отримають лише ті, хто офіційно працює на момент їх видачі, я не міг стримати сліз», — поділився один з колишніх співробітників.

Інший співробітник відзначив іронію ситуації, коли робота над фільмом про психічне здоров’я позбавила аніматорів медичного страхування через виснажливий графік.

«Мені здається, що впродовж одного-двох місяців аніматори працювали без вихідних», — зазначив ще один учасник проєкту. «Людей змушували виконувати роботу, з якою вони раніше не стикалися… Це було жахливо».

Також у звіті згадали про мультфільм «Базз Рятівник», який, на думку Disney, не мав успіху через сцену з одностатевим поцілунком. Фільм зібрав лише $226 млн, попри масштабну рекламну кампанію, і був заборонений у багатьох мусульманських країнах, тоді як Китай вимагав видалення цієї сцени. Під час роботи над «Думками навиворіт 2» аніматори отримали вказівку зробити персонажа Райлі «менш гомосексуальним», щоб уникнути негативної реакції.

Зараз «Думками навиворіт 2» став найкасовішим анімаційним фільмом в історії, зібравши $1,6 млрд. Вже під час прем’єри фільм встановив рекорд для анімаційних стрічок, зібравши $295 млн за перший вікенд. За 19 днів «Думками навиворіт 2» подолав межу в один мільярд. На початку липня фільм став найуспішнішим в історії Pixar.

«Думками навиворіт 2» є сиквелом до оригінального фільму 2015 року режисера Пітера Доктера, у якому йшлося про 11-річну Райлі та її п’ять емоцій: Радість, Печаль, Огиду, Страх і Гнів. У продовженні з’являються нові емоції, такі як Тривожність, що відображають зміни в голові більш дорослої героїні. Режисером другої частини став Келсі Манн, а сценаристкою повернулася Мег Лефов. Бюджет виробництва сягнув $200 млн.

Exit mobile version